Konijnen inenten

Dierenopvang Lamana geeft jullie graag een betere kijk in onze budget besteding. Deze keer vertellen we jullie over de inentingen bij de konijnen.

Alle konijnen werden in de transportkooitjes gezet, naar de auto verplaatst en naar de dierenarts gebracht. Daar kregen ze een volledige gezondheidscheck: er werd geluisterd naar het hart en de longen, er werd in de oren en ogen gekeken, de lengte van de nagels werd nagekeken etc. Ze werden allemaal gezond verklaard dus was het tijd voor de inenting.

Alle konijnen ondergingen het zetten van de spuit zeer goed, behalve Dash. Die vond er maar niks aan en liet van zich horen! Ieder konijn kreeg een boekje, waar we voortaan alle medische behandelingen in zullen noteren.

Deze spuit diende herhaald te worden na één maand, daarna 1 maal per jaar herhalen.

Maar nu, hoeveel zou ons dit kosten? In totaal betaalden we voor de eerste maand 205 euro en 150 euro de volgende maand. Totaalkost 355 euro voor dit jaar voor het aantal konijnen op dat moment. Deze behandelingen werden uitgevoerd in september 2019.

Wil je graag sponsor worden van één van de konijnen? Alle informatie vind je op de pagina “Maandelijkse sponsor worden”.

Leave your thought