Oog amputatie bij kip Linda

Vaak krijgen we de vraag waar wij als opvang ons geld aan besteden. Graag willen we jullie via deze korte verhaaltjes een beter beeld geven over de dagelijkse uitgaven bij dierenopvang Lamana. Het eerste voorbeeld is het verhaal van Linda’s oog amputatie.

De transformatie van Linda's oog.

Linda de kip had al jaren één blind oog, het rechter oog om specifiek te zijn. Ze had hier nooit last van en kon zich perfect navigeren met het linkse oog. Een poosje geleden begon haar oog plots te ontsteken. We brachten haar naar de vogel dierenarts en kregen een antibioticakuur mee naar huis. Een week lang kreeg ze elke dag haar medicijnen maar helaas zagen we geen verbetering voor het oog.

Samen met de vogel dierenarts namen we de beslissing om haar oog te amputeren. Voordien was die niet noodzakelijk omdat ze geen last ondervond, maar nu dus wel. Ze verbleef 1,5 dag bij de dierenarts, daarna mochten we haar gaan ophalen. De operatie verliep goed maar ze moest nog 3 à 5 dagen binnenhuis herstellen. We maakten dus een plekje voor haar in onze keuken om haar helemaal in de watten te leggen.

Enkele dagen later was ze weer helemaal in orde en kon ze terug naar buiten, waar haar vrienden en vriendinnen klaarstonden om haar met open vleugels te ontvangen.

Linda (zwarte kip links) met haar vrienden en vriendinnen toen ze terug buiten mocht.

In totaal kostte deze ingreep (antibiotica, pijnstiller, operatie, verblijf bij dierenarts) 100 euro. Dankzij de donaties van onze lieve volgers was dit mogelijk en kan Linda pijnloos nog jaren verder met één oog. Dankjulliewel!

Leave your thought