Veelgestelde vragen

een antwoord op veelgestelde vragen

Kan ik de opvang bezoeken?

Ja, de dierenopvang kan bezocht worden indien je sponsor bent. Als je maandelijkse sponsor bent van de opvang, mag je telkens op een afgesproken moment langskomen.
Lukt het voor jou financieel niet om een bijdrage te leveren? Kom dan gratis naar onze bezoekdag in augustus. De exacte datum wordt aangekondigd op Facebook en Instagram.

Kan ik een dier adopteren?

Neen, de dieren binnen deze opvang zijn niet ter adoptie. Alle bewoners blijven hier zolang ze leven. Je kan wel symbolisch een dier adopteren door er sponsor van te worden. Je doneert dan maandelijks een vooraf bepaald bedrag en in ruil mag jij ‘jouw’ dier komen bezoeken wanneer jij dat wil. Bovendien ontvang je ook nog een officieel certificaat van je sponsoring, een leuke foto van het dier om thuis een plekje te geven én een bon voor een gratis drankje tijdens één van onze bezoekdagen.

Wat gebeurt er met de dieren wanneer ze hersteld zijn?

De dieren blijven in de opvang, ook wanneer ze volledig hersteld zijn. Dit is hun eeuwige thuis.

Hoe kunnen jullie dit allemaal betalen?

De dierenopvang functioneert volledig dankzij giften van gulle gevers. Wij worden niet gefinancierd door de overheid.

Hoe kan ik doneren?

  • Je schrijft éénmalig een bedrag naar keuze over. Dat kan op ons rekeningnummer BE64 7350 4898 1752 t.a.v. vzw Lamana.
  • Je wordt maandelijkse sponsor. Meer info daarover vind je hier.
  • Je doneert symbolisch een product aan ons via de shop pagina. Op deze pagina stellen wij producten ter beschikking die wij dagelijks gebruiken binnen de opvang. Door een product te kopen, schenk je ons niet dat product maar het bedrag dat wij ervoor betalen in de winkel. Met dat bedrag kunnen wij het product dan zelf aankopen.
  • Je koopt een product dat wij specifiek ontworpen hebben om geld in te zamelen voor de dieren.
  • Je levert een product aan de opvang. Liefst vooraf even navragen welke producten we op dat moment het meest kunnen gebruiken en wanneer het past om langs te komen.

Kan ik een dier binnenbrengen?

Indien je een gewond, gehandicapt of verwaarloosd dier kent, mag je altijd contact met ons opnemen via onze Facebook pagina of via e-mail. Voor dringende gevallen kun je een sms sturen naar 0470 20 88 54.

Wanneer werd de opvang opgericht?

In maart 2018.

Zit er een limiet op het aantal op te vangen dieren?

Wij nemen momenteel geen dieren meer aan.

Ik wil graag vrijwilligerswerk doen, kan dat bij jullie?

Op dit moment hebben wij een leuk team van vrijwilligers en hebben we dus voldoende helpende handen.

Welk dier heeft nog een sponsor nodig?

Een dier kan meerdere sponsors hebben. Wil jij graag sponsor worden van een specifiek dier? Dan maakt het dus niet uit of dat dier al een sponsor heeft. Er zijn echter dieren die wat minder ‘populair’ zijn en dus minder sponsors op hun naam hebben. Degenen die het minst gesteund worden? Kippen, eenden, kalkoenen.

Ik ben sponsor van een dier dat overleden is. Wat nu?

Indien deze droevige situatie zich voordoet heb je twee keuzes. Je kan ervoor kiezen de sponsoring over te zetten naar een ander dier of je zet de sponsoring stop.

Wat betekent "Lamana"?

Het woord Lamana is een samenvoeging van twee Arabische namen. Ik koos voor Arabische namen omdat ik deze heel mooi vind. De ene naam betekent “donker”, de andere betekent “licht”. Voeg je ze samen dan krijg je “donker en licht”, wat voor mij terugslaat op het volgende idee: dieren die bij ons terechtkomen, komen uit donkere tijden maar nu komen ze bij ons terug in het licht, in de vreugde en in het geluk. Ik geef graag een betekenisvolle naam aan mijn projecten dus voor de dierenopvang mocht dat zeker niet anders zijn!