Mijn verhaal

Mijn voor- en achternaam worden al meerdere keren vermeld op deze website, dus ik zal jullie een extra herhaling besparen.
De laatste 5 jaar van mijn 24-jarig bestaan staan helemaal in het teken van het waarmaken van mijn levenslange dromen.
In mijn eerste jaar van de hogeschool maakte ik een life changing beslissing: ik besloot om te stoppen met mijn opleiding KMO-Management.
Hoewel mijn cijfers uitstekend waren, haalde ik geen enkele voldoening hieruit. Ik wist wat ik écht wilde doen en besloot ervoor te gaan.
Mijn interesses lagen bij dieren, natuur, fotografie en videografie.
De meest logische eerste stap voor mij was om een job te vinden, zodat ik mijn toekomstige projecten kon financieren. Ik werkte in de keuken van een restaurant en als verkoopster in een bakkerij.
Tijdens mijn werkpauzes en op rustige momenten brainstormde ik over mijn volgende stappen.

De eerste stap die ik zette was het starten van een blog genaamd Basimella.
Ik was recent veganist geworden en wilde mijn verworven kennis rond dit onderwerp delen met anderen.
Er kwamen blogposts over recepten, denkwijzen en tips maar ook af en toe een outfit of beauty post.
De laatste twee waren niet zo mijn ding: ik ben zelf totaal niet bezig met mode of schoonheid.
Die onderwerpen waren althans wel populair in het blog-wereldje, maar ook hier haalde ik weer geen voldoening uit dus stopte ik met die twee onderwerpen.
Mijn blog zou voortaan enkel gaan over veganisme aangezien ik dit wel een betekenisvol onderwerp vond. Ik kon mensen iets bijdragen en op die manier dieren helpen, dat was wat ik echt wilde.

Een geschreven tekst werd voor mij na een tijd wat eentonig dus wilde ik wat meer variatie.
Mijn blog Basimella evolueerde naar een eigen YouTube kanaal.
Receptenvideo’s, reis dagboeken en af en toe eens een vlog.
Ik merkte dat ik met deze video’s nog meer creativiteit kon loslaten: het maken van beelden, het kiezen van muziek, het bewerken van filmpjes, effecten toevoegen etc.
Ik begon meer en meer tijd te spenderen aan het YouTube kanaal en minder aan mijn blog.

Twee jaar later was ik nog steeds bezig met die video’s en dat verbaasde me echt. Meestal ben ik alles heel snel beu en wil ik overstappen naar het volgende project maar YouTube bleef toch bij me hangen. Toch wilde ik nog een stapje verder gaan: tijd voor een nieuw project! Ik wilde een stapje verder gaan in het helpen van dieren dus richte ik mijn eigen webshop Zaralima op. Hier verkocht ik allerlei milieuvriendelijke producten die het veganisme promootten. Ik verdiende er geld mee dat ik zou gebruiken om dieren in nood te helpen. Ik had rond die tijd een gewond en verwaarloosd schaap gered. Die reddingsactie kostte geld en ik bedacht dat als ik dit vaker wilde doen, dat ik dan financiële hulp nodig zou hebben. Producten verkopen leek mij daar de ideale manier voor aangezien ik vond dat iedereen wat leuks moest krijgen in ruil voor de financiële steun.

De webshop werd een echt succes. Er was veel interesse in, de producten werden altijd uitverkocht, mensen geloofden in het project en ik had écht een goed gevoel erbij. Ik was er meer dan ooit van verzekerd dat ik echt iets kon betekenen voor de dieren. Met de opbrengsten kon ik een tweede dier redden, een schaapje. Opnieuw werd mijn gevoel bevestigd: de grootste, onophoudelijke voldoening haalde ik uit het effectief redden en verzorgen van dieren.

Jullie hebben me ondertussen wel door: het was weer tijd voor een nieuw project. Dierenopvang Lamana werd opgericht, een non-profit die zich inzet voor gewonde, gehandicapte en verwaarloosde dieren. We konden dankzij giften en de inkomsten van de webshop meer en meer dieren helpen. Het ene na het andere dier kwam bij ons terecht en de steun die we kregen was ongelofelijk. Talloze mensen stonden voor de volle 100% achter dit project en wilden hun steentje bijdragen. Echt geweldig!

Het runnen van een webshop brengt helaas héél veel kosten met zich mee. De inkomsten die we kregen om dieren te helpen werden dus meer dan gehalveerd. Aan een non-profit hangen minder kosten vast. Het was een logische stap om de webshop stop te zetten en enkel verder te gaan met de giften die we kregen via de opvang. We hadden inmiddels een netwerk van gulle gevers opgebouwd waardoor we vertrouwen hadden in deze beangstigende stap. Door het wegvallen van mijn webshop, had ik meer vrije tijd om extra tijd en aandacht in de dierenopvang te stoppen. Ik combineerde mijn huidige bezigheden met mijn YouTube kanaal en maakte video’s over het verzorgen van de dieren, reddingsacties en mijn dagelijkse leven in de opvang.

Mijn YouTube kanaal heeft inmiddels meer dan 22 duizend abonnees behaald, mijn Instagram account meer dan 12 duizend. Via die kanalen kan ik mensen in verbinding brengen met de dieren die hier leven en op die manier meer steun krijgen. Het is geweldig dat ik mijn verschillende passies op deze manier kan combineren, ze gaan echt hand in hand! Ik wil natuurlijk ook een stukje van mezelf laten zien op mijn kanaal: wie ik ben zonder de dieren. Video’s over tweedehands shoppen, koken, babysitten en andere leuke dingen kunnen daarom zeker niet ontbreken.

In 2019 ging al mijn tijd naar het verzorgen van de dieren, waardoor ik mijn eigen inkomsten een beetje on hold had gezet. Mijn job had ik ook stopgezet omdat ik het allemaal niet meer kon combineren. 2020 zou daar verandering in brengen. Ik begon met het uitbouwen van een beroep als fotografe. Dit project sluit ook volledig aan bij mijn passies dus ik ben meer dan blij dat ik geld kan verdienen met iets dat ik oprecht graag doe. Op dit moment werk ik ook weer in de horeca zodat ik sneller terug een spaarpotje kan opbouwen. Tegelijkertijd bouw ik dus aan mijn carrière als fotografie en heb ik een vaste inkomst.

Mijn leven heeft heel wat verschillende aspecten: ik run een dierenopvang, ik post wekelijks twee video’s op mijn YouTube kanaal, ik run een Instagram account, ik ben fotografe, ik werk in de horeca en ik doe al mijn marketing, strategie en administratie zelf. Ik ben trots op mezelf voor alles dat ik tot nu toe bereikt heb, dat ik mijn dromen heb nagejaagd en dat ik ze heb kunnen waarmaken. Voorlopig voel ik me heel gelukkig en haal ik veel voldoening uit mijn projecten. Maar ja, jullie kennen me nu: hoelang zal het duren voordat ik weer een nieuw project start?